zondag 29 maart 2015

Prikborddag Zuid-Beijerland

Gisteren was het zover, de prikborddag in Zuid-Beijerland. De avond ervoor hadden we ons 'winkeltje' al kunnen opbouwen. Vanaf acht uur konden we terecht. Veel te vroeg vertrokken we met een volle auto met dakbox naar Zuid-Beijerland (eventuele files ingecalculeerd, maar die stonden er niet) dus we waren er een half uur te vroeg. Even wachten in de auto dan maar. Naast handwerken ben ik ook verslaafd aan spelletjes op mijn telefoon, dus dat half uur was zo voorbij. Binnen was het even schuiven met tafels om een leuke opstelling te maken, samen met Evy en Petra van Het Quilterspalet uit Den Haag en toen konden we de spulletjes naar binnen sjouwen. Kratten, boxen, dozen, manden, in een mum van tijd stond er een onoverzichtelijke berg. Eerst maar beginnen met het neerleggen van het kleed op de tafels. Daarna de kratjes op zijn kant gezet, manden met lapjes ervoor en het begon al ergens op te lijken. Dear husband helpt gelukkig altijd mee en hij ontfermde zich over het ophangen van de quiltjes, neerzetten van de potjes met knoopjes, uitstallen van de notions en het verlenen van overige hand- en spandiensten. Tussendoor even gezellig koffie gedronken met Evy, Petra en Angeline die de prikborddag organiseert. Heel relaxed hadden we na ruim twee uur een winkeltje. 

 

Natuurlijk waren we nog wat vergeten: de prijskaartjes. Geen punt, dat konden we de volgende ochtend nog doen. Zaterdagochtend vroeg uit bed, even douchen, laatste spulletjes inpakken, maar waar waren nu toch de prijskaartjes? Hier gezocht, daar gezocht, nergens waren de prijskaartjes te vinden. Dan maar even naar opslagruimte 1. Geen prijskaartjes. Misschien dan in opslagruimte 2? Ook geen prijskaartjes. Toch thuis nog maar eens zoeken. En ja hoor, eindelijk vonden we het doosje verstopt in een hoekje op de vliering. Veel later dan we hadden gewild vertrokken we naar Zuid-Beijerland. Halverwege de rit kwamen we er achter dat we twee bestelde items thuis hadden laten liggen. Tjonge, wat vervelend. Even rustig denken en de oplossing komt vanzelf. Onze zoon had namelijk 's middags een volleybalwedstrijd in de buurt van Zuid-Beijerland. Dus zoon gebeld met de vraag of hij de spulletjes wilde meenemen. Na wat gesputter (een jongen van 13 wil natuurlijk niet gezien worden met quiltspullen in zijn tas) was hij toch bereid mee te werken en zo reisde DH 's middags af naar Oud Gastel om de vergeten items te halen (en hij kon meteen een stukje van de wedstrijd zien, jammer genoeg hebben ze verloren).

Even over negenen kwamen de eerste deelneemsters binnen. We waren nog net met de laatste prijskaartjes bezig. De dag begon met koffie, thee en voldoende lekkers. Cake, koekjes, er was genoeg. Toen iedereen binnen was werden de goodiebags uitgedeeld. Er zat van alles in. Angeline had haar best gedaan om voor leuke projectjes te zorgen, zelfs compleet met materialen. Onze bijdrage was een patroontje van dit quiltje wat ik speciaal voor de prikborddag ontworpen heb en een cadeaubon waarmee de deelneemsters gratis een lapje konden komen uitzoeken.


Na een heerlijke lunch was het tijd voor de show en tell en wat is dat altijd genieten. Je ziet zulke prachtige werken voorbij komen en de verhalen erbij zijn leuk, aandoenlijk, grappig, soms verdrietig, maar allemaal uniek en heel erg eigen. Vervolgens werden er een aantal leuke prijsjes verloot onder de deelneemsters en heel toevallig vielen er een aantal prijzen aan dezelfde tafel. Na nog een rondje koffie en thee vertrokken de eerste deelneemsters al weer huiswaarts. We kunnen terugkijken op een heerlijke dag. Het was zo leuk om 60 enthousiaste quiltsters bij elkaar te zien. We hebben genoten van de leuke gesprekjes en complimentjes. Dus bedankt iedereen, maar bovenal natuurlijk dank aan Angeline, Bep, Gerrie en de andere dames en heren die deze dag hebben georganiseerd en iedereen zo goed hebben verzorgd.

 
Voor de thuisblijvers hebben we de komende week een leuke actie: bestelt u voor minimaal € 20,-- in de webwinkel, dan krijgt u het patroon voor het quiltje 'Love to Sew' gratis bij uw bestelling. Naast het patroon is er ook een compleet materialenpakket verkrijgbaar. Op het quiltje zitten bijna 60 kleine ronde en hartvormige knoopjes. De knoopjes zitten bij het pakketje, maar zijn ook los verkrijgbaar. Ze zijn van het merk 'Dress It Up' en heten micro mini round romance en micro mini heart romance. In een zakje ronde knoopjes zitten er ongeveer 70 en een zakje hartjes bevat ongeveer 50 stuks. Door de stijgende dollarkoers is de inkoopprijs van Dress It Up behoorlijk omhoog gegaan en zullen wij onze prijzen ook moeten verhogen, maar daar wachten we nog even mee. U kunt de komende twee weken nog profiteren van de lagere prijs van € 3,25 per zakje, met ingang van 13 april 2015 zullen de knoopjes € 3,75 per zakje gaan kosten. Wilt u nog knoopjes bestellen, doe dan nu uw voordeel!

Fijne zondag.

Gemma.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten